Ponekad je teško reći koji bi bio savršeni suvenir iz Požege jer postoji velik broj zanimljivih ukrasnih i uporabnih predmeta koji su jednako požeški koliko i slavonski. Poneki suveniri u potpunosti tipični za Požegu možda vas „na prvu“ niti neće asocirati na naš grad jer su univerzalno „hrvatski“.

Posljednjih su godina kao suveniri popularni razni korisni, uporabni predmeti, knjige, monografije ili pak tipične slastice, pića i razni domaći proizvodi, ali i dobri „stari“ magneti ili razglednice još uvijek su omiljeni kao suvenir koji ne zauzimaju puno mjesta, a trajni su podsjetnik na lijepo putovanje ili poklon dragoj osobi.

Na sreću naših posjetitelja koji možda nemaju previše slobodnog vremena, suvenirnice, poklon galerije ili trgovine s tipičnim proizvodima za naš grad i regiju većinom su prikladno smještene u centru grada, upravo u blizini „najbolje rute“ za turistički obilazak koju možete pogledati klikom na link Šetaj & Razgledaj.

Kako bismo vam olakšali potragu za savršenim suvenirom koji će vas podsjećati na posjet Požegi i Slavoniji pa i Hrvatskoj, pogledajte popis ispod.

Shopping

Ukoliko ste ljubitelj klasične kupovine lagano šečući gradskim ulicama s usputnim pauzama za kavu i pokoji pogled na gradske znamenitosti, onda je središte grada mjesto koje trebate posjetiti. Ovdje ćete pronaći trgovine odjećom, obućom, suvenirnice, trgovine domaćim proizvodima, knjižare, cvjećarnice, zlatarnice, trgovine tehnikom i računalnom opremom te mnoge druge.

Svi ljubitelji velikog shoppinga u Požegi će također doći na svoje, u dva velika trgovačka centra gdje se pod jednim krovom mogu pronaći razni brandovi obuće i odjeće, sportska oprema, kozmetika, igračke i proizvodi za opremanje doma.

Trgovine u Požegi najčešće su otvorene od 8:00 do 20:00 sati, a zatvorene su nedjeljom i blagdanima, dok trgovački centri često imaju dulje radno vrijeme.

Suvenirnica Gradskog muzeja Požega

U ponudi muzejske suvenirnice pronađite foto monografije, minijature vezane za stalne i aktualne izložbe, stare razglednice grada, minijature znamenitosti, šalice, magnete, rokovnike, privjeske, značke i druge predmete na temu povijesti grada Požege i okolice.

Kontakt

Lokacija: ugao Trga Sv. Trojstva i Ulice Matice Hrvatske
Adresa: Ulica Matice hrvatske 1, 34000 Požega
Web: www.gmp.hr/suveniri
E-mail: info@gmp.hr
Tel.: 00385 (0)34 272 130

Poklon Shop „Luks“

U ponudi pronađite domaće kekse, sokove, čajeve, vino, rakije i likere, pekmez, proizvode od buče, sir, dimljene suhomesnate proizvode poput slavonskog kulena i slanine i slične proizvode. Obratite im se s povjerenjem i ukoliko ste u potrazi za prigodnim paketima za poslovne partnere ili pak poklonima za blagdane i proslave.

Kontakt

Lokacija trgovine: ugao Trga Sv. Trojstva i Županijske ulice
Adresa trgovine: Županijska ulica 1
Adresa: Ulica Franje Cirakija 2, 34000 Požega
Web: www.luks-pz.net
E-mail: info@luks-pz.net
Tel.: 00385 (0)34 312 588

Trgovina čokoladom i likerima „Zvečevo“

Uz prave „vremenske uvjete“, već prilikom ulaska u Požegu, slatkim mirisom koji se širi nadaleko, shvatit ćete da ulazite u „grad čokolade“. Zahvaljujući tradiciji proizvodnje od 1921. godine, nekada i u sklopu svjetski poznatog Nestléa, čokolade i likeri „Zvečevo“ poznati su ne samo u Hrvatskoj već i u široj regiji. Njihove fine rakije, vinjake, gorke biljne ili voćne likere te poznate bombonijere i čokolade poput „Mikado“ prve mliječne čokolade s rižom u svijetu, najkvalitetnije tamne čokolade, punjene čokolade „Samo Ti“ i „Volim Te“ ili pak mliječne čokolade vašeg djetinjstva „Seka i Braco“ pronađite u tvorničkoj trgovini u samome centru grada.

Kontakt

Lokacija trgovine: ugao Trga Sv. Trojstva i Cehovske ulice
Adresa trgovine: Cehovska ulica 2, 34000 Požega
Web: www.zvecevo.hr
Tel.: 00385 (0)34 271 836

Knjižara „Verbum“

U ponudi pronađite knjige domaće naklade Verbum, knjige drugih nakladnika, suvenire, vjerske predmete, predmete vezane uz blagdane poput Uskrsa, Božića i Nove godine, darove za razne prigode te multimediju.

Kontakt

Adresa: Kamenita vrata 1, Požega
Web: www.verbum.hr
E-mail: knjizara.pozega@verbum.hr
Tel.: 00385 (0)34 271 493

Knjižara „Školska knjiga“

U ponudi pronađite knjige i darove za razne prigode.

Kontakt
Lokacija: glavni trg
Adresa: Trg Sv. Trojstva 7, 34000 Požega
Web: www.shop.skolskaknjiga.hr
E-mail: skolskapozega@skolskaknjiga.hr
Tel.: 00385 (0)34 638 950

Foto studio „Foto Šunjo“

U ponudi pronađite ili naručite fotografije grada i okolice.

Kontakt
Adresa: Ulica Sv. Florijana 17, 34000 Požega
Web: www.fotosunjo.hr
E-mail: fotosunjo@fotosunjo.hr
Tel.: 00385 (0)34 274 915

 

Salon poklona „Boutique Prezent“

U ponudi pronađite darove za razne prigode.

Kontakt
Adresa: Ulica Stjepana Radića 1, 34000 Požega
Facebook: Boutique Prezent

Knjižara „Slavonijapapir“

U ponudi pronađite knjige i darove za razne prigode.

Kontakt
Adresa: Ulica Hrvatskih branitelja 42, 34000 Požega
Web: www.slavonijapapir.hr
E-mail: prodaja@slavonijapapir.hr
Tel.: 00385 (0)34 274 730

Knjižara „Trim“

U ponudi pronađite knjige i darove za razne prigode.

Kontakt
Adresa: Dubrovačka ulica 5, 34000 Požega
Web: www.trim.hr
Tel.: 00385 (0)34 274 265

Elektrocentar  ALLES

Industrijska 40, 34000, Požega

Tel.: 034 311 140
www.alles.hr

Color trgovina

Ul. Industrijska 42, 34000, Požega
Tel: 0800 16 60
www.color-trgovina.com

Shopping centar „Supernova“ Požega

Ovaj trgovački centar nalazi se na zapadnom ulazu u grad iz smjera Nove Gradiške i Zagreba. U njemu pronađite omiljene trgovine hranom, obućom, odjećom, sportskom opremom, visokom modom, dječjim proizvodima, opremom za kućanstvo, kozmetikom, a tu su i kafić te automat-kasino klub. Ispred trgovačkog centra nalazi se prostrano parkiralište.

Kontakt

Adresa: Zagrebačka ulica 52, 34000 Požega
Web: www.supernova-pozega.hr
E-mail: info.colosseum@supernova.hr
Tel.: 00385 (0)99 589 8132

Trgovački centar „Požega Shopping Capitol“  

Ovaj trgovački centar nalazi se na sjevernom prilazu središtu grada iz smjera Našica i Osijeka. U njemu pronađite omiljene trgovine hranom, obućom, odjećom, sportskom opremom, dječjim proizvodima, opremom za kućanstvo, kozmetikom, a tu su i cafe-snack bar te frizerski salon. Ispred trgovačkog centra nalazi se prostrano parkiralište.

Kontakt
Adresa: Osječka ulica 10, 34000 Požega

Skip to content