Slavonija i Baranja, a posebice Požeška kotlina, poznato su gastronomsko odredište mnogih domaćih i stranih turista. Jednako tako i sami Požežani rado posjećuju lokalne restorane ne bi li se počastili jelima koja kod kuće rjeđe pripremaju. U to se ponajprije ubrajaju jela tradicionalne kuhinje poput Slavonskog čobanca, gulaša, pečenja od svinjetine, jela od riječne ribe ili divljači. Uz to, požeški restorani često će vam ponuditi i jela internacionalne kuhinje.

Uz tradicionalnu kuhinju Slavonije, mnogima su omiljene i pizzerije koje su u u našem kraju već odavno prestale biti tek dio fast-food ponude. Pizza je toliko omiljena među nama Slavoncima (možda je tu i genetika odigrala ulogu jer mnogi Požežani su Talijanskog porijekla!) da mnogi strani turistički vodiči primjerice „Slavonsku pizzu“ predstavljaju kao “tipičnu” za našu kuhinju! Uvjerite se i sami jesu li u pravu.

Kako bismo vam olakšali pronalazak restorana po vašem ukusu, podijelili smo ih prema tipu kuhinje i gradskoj četvrti u kojoj se nalaze.

Želimo vam dobar tek!

Skip to content