Ovdje pročitajte kako doći u Požegu, doznajte koje željezničke i autobusne linije vode prema našem gradu, koje zračne luke koristiti za najbrži dolazak do Požege te kako se kretati Požegom putem javnog prijevoza i gdje parkirati vaše vozilo ili turistički autobus.

AUTOMOBILOM

Ako iz smjera zapada ili istoka putujete autocestom, do Požege ćete najlakše doći koristeći autocestu A3 Zagreb – Slavonski Brod, odnosno izlaze s autoceste u Novoj Gradiški i Lužanima od kojih će vam do našega grada trebati oko pola sata. Ako nam pristižete sa sjevera, najbolje je koristiti smjerove od Orahovice preko Kutjeva, te od Virovitice preko Voćina. Ukoliko stižete sa sjeveroistoka, koristite smjer preko Našica, a sa sjeverozapada smjer od Daruvara preko Pakraca.

VLAKOM

Požega se ne nalazi na glavnim željezničkim pravcima tako da ćete do našega grada vlakom morati putovati uz presjedanje. Iz smjera Našica presjedat ćete u Pleternici, a iz smjera Zagreba ili Slavonskog Broda presjedat ćete u Novoj Kapeli-Batrini. Linijski prijevoz putnika željeznicom u Republici Hrvatskoj pruža tvrtka HŽPP (Hrvatske željeznice – putnički prijevoz). Vozni red pregledajte na linku: www.hzpp.hr

AUTOBUSOM

Autobusnim kolodvorom Požega upravlja tvrtka Ariva d.d., dio grupacije Arriva – Deutsche Bahn. Do odredišta u Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj županiji te do velikih gradova u drugim dijelovima Hrvatske možete doći autobusnim linijama prijevoznika Arriva. Vozni red prijevoznika Arriva pregledajte na linku: www.arriva.com.hr

ZRAKOPLOVOM

Požega se nalazi na relativno malim udaljenostima od gradova s uslugom međunarodne zračne luke u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Sloveniji te Austriji, odakle do našega grada možete nastaviti automobilom ili javnim prijevozom.

 

  • Osijek (HR) – 100 km
  • Tuzla (BiH) – 176 km
  • Zagreb (HR) – 173 km
  • Beograd (SRB) – 255 km
  • Sarajevo (BiH) – 264 km
  • Ljubljana (SLO) – 311 km
  • Rijeka (HR) – 329 km
  • Budimpešta (HU) – 343 km
  • Beč (A) – 546 km
  • Split (HR) – 550 km

JAVNI GRADSKI PRIJEVOZ

Požega je relativno mali grad u kojemu su primjerice znamenitosti ili gradske te državne institucije smještene u centru grada te im se lako može pristupiti i pješice. Ipak, pojedini dijelovi grada udaljeniji od središta, dostupni su javnim gradskim autobusom, prijevoznika Slavonijabus d.o.o.

Vozni red preuzmite ovdje.

TAXI SLUŽBE

Ukoliko ne posjedujete vlastiti automobil, a potreban vam je brz prijevoz gradom, obratite se jednoj od taxi-službi:

Taxi Eva

Taxi Cammeo

Taxi Gavran

 

PARKIRANJE AUTOMOBILA

Ukoliko se Požegom krećete osobnim autom, dobro je znati kako je naplata parkiranja raspoređena u dvije zone. U Prvoj zoni koja obuhvaća glavni gradski trg, sat vremena stoji 0,50 € , a u Drugoj zoni koja obuhvaća ostatak užeg središta grada, sat vremena stoji 0,40 € . Naplata parkiranja na parkiralištima vrši se radnim danom od 7 do 19 sati, te subotom od 7 do 13 sati. Parkirnu kartu moguće je nabaviti na parkirnim automatima ili putem SMS usluge u Prvoj Zoni na broj telefona: 708341, a u Drugoj Zoni na broj telefona: 708341.

Više informacija o naplati parkiranja u Požegi doznajte klikom na link: www.komunalac-pozega.hr/djelatnosti/organizacija-naplata-i-odrzavanje-parkiralista

PARKIRANJE TURISTIČKIH AUTOBUSA

Za potrebu izlaza putnika turistički autobusi se kraće vrijeme mogu zadržati na Trgu Sv. Trojstva (glavni trg), na označenom mjestu prije križanja s Ulicom Matice Hrvatske i Županijskom ulicom, ispred niza ugostiteljskih terasa. U slučaju zauzetosti toga mjesta, turistički autobus može na kratko zastati i na autobusnom stajalištu ispred crkve Sv. Duha, također na glavnome trgu.

Turistički autobus za vrijeme trajanja turističkog razgleda grada, najbolje je parkirati na parkiralištu uz Ulicu Franje Cirakija u blizini Željezničkog kolodvora.

Skip to content