Uskršnji sajam u Požegi

U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege, 15. i 16 travnja u šetališnoj zoni održao se tradicionalni Uskršnji sajam u Požegi. Sajam je za sve posjetitelje bio otvoren u petak od 9 do 18 sati te u subotu od 9 do 14. Oba dana sajma Šetališnu zonu ispunili su štandovi više od 40 izlagača – OPG-ova, obrtnika, udruga te ostalih vrijednih izlagača.

Tako su posjetitelji na štandovima mogli pronaći razne domaće proizvode i rukotvorine kao što su pekmezi, suhomesnati proizvodi, sirevi, med, gin, likeri, cvijeće, suveniri, nakit, proizvodi od buče, lepinje, kolači …

Oba dana sajma građani i posjetitelji mogli su se provozati gradom u Uskršnjoj kočiji Konjogojstvene udruge Vallis Aurea.

Udruženje obrtnika Požega i Obrtnička komora Požeško-slavonske županije za građane i posjetitelje u petak su pripremili tradicionalni posni ručak i podijelili 1000 porcija perkelta od soma.

U subotu su posjetitelji mogli pogledati kazališnu predstavu pod nazivom ”Koka koja nese zlatna jaja”, koju su premijerno izveli glumci Gradskog kazališta Požega te tako razveselili one najmlađe ali i privukli pažnju onih malo starijih.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, posjetili i podržali naš Uskršnji sajam u Požegi te svima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

Skip to content