Slavonija Gastro Art & Creative Cuisine by Damir Sertić

Partneri Požeško-slavonska županija, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, Grad Požega, Turistička zajednica Grada Požege, Gradska knjižnica Požega, te sponzori Vinarija Kutjevo i Svečana dvorana Gloria zajedno su pokrenuli prvi u nizu događanja/edukacija/radionica na temu unapređenja i adekvatne promocije gastronomije Požeško-slavonske županije.

Krajem siječnja u Svečanoj dvorani Gloria pripremala se ukusna tradicionalna hrana na poseban i drugačiji način. Masterchef Damir Sertić pobrinuo se da učenici Obrtničke škole Požega nauče kako se kuhanje i tradicija savršeno slažu sa suvremenim elementima. Ove fine zalogaje upotpunila su vina Kutjevo a sve je zabilježeno objektivom iskusnog Alena Koca Kocića i njegovog Videonica tima.

Video projekcija i izložba fotografija tradicionalnih jela pripremljenih na moderan način održana je 18. ožujka u Galeriji Svjetlosti Gradske knjižnice Požega. Zanimljiv proces nastajanja tradicionalnog slavonskog svatovskog menija na netradicionalan način možete pogledati i na našem Youtube kanalu ? https://www.youtube.com/watch?v=Y9d0Fp4MtOw&t=7s

Projekt Slavonija Gastro Art osvještava važnost poštivanja namirnica našeg podneblja, fokus na prezentaciju vina i hrane pri serviranju i pomni odabir zdravih lokalnih proizvoda. Jedna nova dimenzija u tradicionalnoj slavonskoj kuhinji. Bila je ovo prva u nizu radionica koje se planiraju organizirati u ovoj godini. Edukacija mladih naraštaja o vrijednosti domaćih tradicionalnih jela te važnosti prezentacije na kreativan i suvremen način se nastavlja. Veselimo se nastavku!

Skip to content