Požeški gradski maskenbal

Iako vani temperature variraju iz dana u dan i jedan dan nam se čini kao da je proljeće, a drugi kao da je zima, ipak nam je stiglo i peto godišnje doba – doba maškara. Za mnoge je ovo najluđe doba u godini kada mogu biti ono što žele bez da ih okolina i društvo osuđuju. Turistička zajednica Grada Požege stoga je odlučila oživjeti Požeški gradski maskenbal. Ova tradicionalna požeška manifestacija možda nije bila tako brojna i popularna kao karneval u Rijeci ili onaj u Samoboru, no zato je svaka maska pripremljena s puno ljubavi i truda.

Pozivamo vas da nam se pridružite dana 19. veljače (nedjelja) 2023. godine od 16,30 sati na Trgu Sv. Trojstva u Požegi gdje će se održati svečanost primopredaje ključeva Grada i složiti povorka koja će se potom uputiti u SD „Tomislav Pirc“ gdje će se od 17 sati održati zabavan, prigodan program i izbor najbolje maske.

Prijave za sudjelovanje bit će otvorene od 1. do 17. veljače 2023. i to u kategoriji individualne maske – male (vrtići), dječje (osnovna škola) i velike (svi ostali) i grupne maske – male (vrtići i osnovna škola) i velike (svi ostali), koje će biti dijelom povorke Požeškog gradskog maskenbala. Svi maskirani pojedinci i grupe zajedno će stupati ulicama grada, a imat će i priliku očarati stručni žiri i pokazati da su upravo oni zvijezda karnevala. U povorci će naravno biti mjesta i za one koji se ne prijave, no isti nažalost neće biti u konkurenciji za titulu najbolje maske. 

Uz pomoć naših sponzora, pripremamo i vrijedne nagrade za najbolje sudionike.            

Prijaviti se može putem mail adrese tz-pozega@po.t-com.hr ili osobno u Turističkoj zajednici Grada Požege (Trg Sv. Trojstva 11).  Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

Pozivamo sve vas, vedre ljude ovog prekrasnoga grada, da sudjelujete u povorci Požeškog gradskog maskenbala. Bit će svega, ničega nedostajati neće, a vi dragi naši, vi ćete biti glasnici sreće.

Skip to content