Počeo AUREA FEST 2021. – Petak 27.8.2021.

Trodnevni Aurea Fest Požega 2021. započeo je u petak dolaskom tradicionalne festivalske povorke na središnji požeški trg.

Predvođeni Požeškim mažoretkinjama, Gradskom glazbom Trenkovi panduri, Povijesnom postrojbom Trenkovi panduri te Gradskom stražom Požega, ulicama su prodefilirali KUD Požeška dolina, Folklorni ansambl Požega, KUD Ivo Čakalić Kaptol, ZD Rama Pleternica, HKUD Slavonija Jakšić, Marica slovačka Kukučin-Kuntarić, KUD Bektež, KUD Šijaci Biškupci, Češka beseda Bjeliševac, KUD Berda Brestovac, Muška pjevačka skupina Grabarčani te KUD Orljava Pleternica. Kulturno-umjetnička društva predstavila su se potom u punom sjaju na festivalskoj pozornici, a mnogima je to bio i prvi nastup ove godine.

Posebnost požeškom festivalu daje izbor najgizdavije Šokice. Jedanaest ih se prijavilo za ovogodišnji izbor, a pobjednica je Marija Rubilović iz Gornjih Andrijevaca. Prva pratilja je Melita Tušek iz Pleternice, dok je titulu druge pratilje ponijela Marija Alaber iz Zagrađa. Nagrade su im uručili zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha. Osim nagrađenih, predstavile su se i Marina Krizmanić iz Brestovca, Nataša Abramović iz Čaglina, Patricija Kurtušić iz Beravaca, Tena Babić iz Gornje Bebrine, Ružica Krmpotić s nošnjom iz Semeljaca, Zdenka Rukavina Parad iz Zagrađa te Iva Jakovac iz Požege.

U nastavku programa nastupio je Tamburaški sastav Rubato, a za kraj prvog dana Dominik & Co. iz Slavonskog Broda.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.

Skip to content