Advent u Požegi

Posljednji mjesec u godini jedan je od rijetkih mjeseci koje, uistinu, s radošću čekamo. I mjesec u kojem, zaista, uživamo. Najljepše doba godine!

Veselimo se lampicama, svjetlima, mirisima cimeta, kuhanog vina, ali druženjima na klizalištu s djecom.

Ovo smo, najljepše doba godine, uz epidemiološke mjere obilježili uz mnogo smijeha, druženja, pjesama, koncerata, radionica te ponudu hrane, pića, božićnih ponuda i domaćih delicija.

Pod pokroviteljstvom Grada Požege i u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege na nekoliko lokacija pripremili sjajne događaje, a najviše zabave bilo je na Sportsko rekreacijskom centru pored klizališta kroz vikende u prosincu. Otvorenje Adventa 04. prosinca otvorile su plesačice Plesnog studia Marine Mihelčić i Požeške mažoretkinje „Božićnom bajkom“ na klizalištu te Glazbena škola Požega.

Kroz vikende u prosincu na Adventu na Rekri organizirani su božićni koncerti i glazbeni nastupi…

Posjetitelji su se fotografirali na foto point-u Advent u Požegi, puštali lampione želja u noćno nebo, djeca su sudjelovala na radionicama pisanja pisama djedu Božićnjaku, izradi božićnih čestitki i ukrasa, oslikavanja lica i klizala se uz božićne zvuke.

Zabava, druženje uz tople lepinje, fritule, kobasice u pecivu, buncek, hot dog, kuhano vino i gin, domaće rakije, punč učinili su ovaj advent mjestom dobre zabave. Na adventskim kućicama su se tako mogli pronaći proizvodi Sportiva, Vinarije Kaptol, Destilerije Craft Spirits – Castrum gin-a, Destilerije Šimić, OPG-a Šolčić, Udruge čuvara baštine, običaja i zavičaja te Domaće radinosti Irena Zlomislić.

Svaki vikend Adventa svoje smo vjerne pratitelje na društvenim mrežama nagradili prekrasnim darovima i poklon paketima lokalnih proizvođača Castrum Gin i Vinarije Kaptol te narukvicom Zlatarne Karla.

U terminu od 21.-24. prosinca organiziran je Božićni sajam u Šetališnoj zoni koji je otvorila Glazbena radionica Nota sa svojim Božićnim koncertom. Na ovogodišnjem Božićnom sajmu posjetitelji su imali mogućnost kupiti domaće proizvode, kolače, božićne ukrase, nakit, zlatovez.

Na Badnjak su u organizaciji Konjogojstvene udruge Vallis Aurea posjetitelji uživali u adventskoj vožnji kočijom ulicama našeg grada.

A u organizaciji Obrtničke komore Požeško slavonske županije i Udruženja obrtnika Požega organiziran je ručak za građane pod nazivom „1000 radosti“.

Na Sportsko rekreacijskom centru klizalište radi od 4. prosinca do 9. siječnja.

Skip to content